Motorrijles

Motorrijden is een heerlijke bezigheid. Als hobby, werk of ontspanning. Veilig motorrijden start bij een goede rij-opleiding bij een goede motorrijschool, waar de instructeur zelf ook een fervent motorrijder is en meer kan dan alleen richting aangeven. Verkeersschool Spikecity.nl is zo’n rijschool!

Sinds de invoering van de derde Europese richtlijn rijbewijzen op 19 januari 2013 bestaat het motorrijbewijs uit 3 klassen. Het goede nieuws is dat je al mag starten met je 17e! Dit is rijbewijs A1. Met dit rijbewijs mag je rijden op een 125 cc motorfiets tot 11 kW. Sinds 1 janari 2014 kun je op je 20e ook rechtstreeks rijbewijs A2 halen! Dit is de middelzware categorie tot 35kW. Vanaf je 24e kun je direct beginnen met rijbewijs A zonder beperkingen!

Het motorexamen bestaat uit een examen voertuigbeheersing en een examen verkeersdeelneming. Heb je rijbewijs A1/A2 dan hoef je bij het praktijkexamen A2/A geen apart examen voertuigbeheersing te doen. Wij beschikken over alle categoriën motorfietsen, starten kan dus al vanaf 17 jaar! Ook hebben wij motorjassen, broeken, helmen en handschoenen te leen. Voor de veiligheid steken we je tijdens het lessen ook nog eens in een opvallend veiligheidshesje.

Samengevat is het per 1 januari 2014 als volgt:

A1 - 11kW
17 tot 19 jaar. Theorie-examen en praktijklessen vanaf 17 jaar, praktijkexamen tenminste 18 jaar. Na 2 jaar alleen AVD examen voor rijbewijs A2.

A2 - 35kW
20 tot 23 jaar. Rechtstreeks 35kW. Na 2 jaar alleen AVD examen voor rijbewijs A.

A - Onbeperkt
24 jaar of ouder. Rechtstreeks onbeperkt.

Let op:
Om te mogen lessen moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B, rijbewijs A1, A2 of een geldig theoriecertificaat A. Na het behalen van een lichte categorie rijbewijs A1 of A2 krijg je NIET automatisch een rijbewijs voor een zwaardere categorie.

Slagingspercentage 95%!

Het afgelopen jaar is maar liefst 95% in één keer geslaagd voor het motorrijbewijs!

Aantoonbaar het hoogste slagingspercentage in de regio Spijkenisse! Klik hier om op de website van het CBR ons actuele slagingspercentage te raadplegen!

Meer informatie?

WhatsApp ons:
06 - 14 96 00 68

Stuur ons een bericht:
Afspraak maken
info@spikecity.nl

Scroll naar boven